10.plass for Blindheim

Tøff pulje, godt spill, ny bestenotering

Unge Jørgen Grongstad (16) gjorde en god innsats både som opplegger og kantspiller i helgen. Fullt så god innsats viste han ikke da han la igjen drakten sin i Tromsø. Foto: Salt Studio

 

 

 

 

 

 

Blindheim Volley fikk Wild Card også til den tredje og siste rankingturneringen i 1.divisjon i Tromsø i helga. Vi havnet en en knalltøff innledende pulje hvor begge to finalelagene deltok. I vår første kamp tapte vi stort mot Spirit Lørenskog, og var sjanseløse. Deretter møtte vi Nyborg 2. Etter at vi tapte førstesettet, senket Nyborg seg en tanke. Da var vi over dem med en gang, og selv om bergenslaget hevet seg igjen klarte de ikke å slå oss. Også i tie-breaket gjorde vi mindre feil og turte å gi alt i angrep, slik at vi vant settet 15-12, og kampen 2-1. Dette var vår klart beste kamp i turneringen.

Nyborg fulgte opp med å slå Spirit, slik at vi uansett ikke kunne gå videre til kvartfinale. Nå måtte vi bare vinne minst ett sett mot Kristiansand (KSK) i siste kamp for å ta tredjeplassen i gruppa. Vi fikk en dårlig start på førstesett, kom oss inn igjen i kampen, før vi rotet det til igjen. KSK vant settet 25-23. I andre sett var vi med på notene fra start, og kontrollerte inn til en trygg seier 25-19. Dermed var tie-breaket ubetydelig, og vi var både slitne og umotiverte i settet, som KSK vant med 15-7.

Vi skulle nå spille om 9-12. plass. Vi møtte først Tromsøstudentene, TSI, og vant rimelig greit 2-0. (25-22, 25-17). Litt spenning i 1.sett, mens vi i andre sett ledet stort fra start til slutt. I kampen om 9.plassen møtte vi våre venner fra Dristug. Her tapte vi 0-2. (20-25, 25-27). En okei kamp, som kanskje hadde tippet andre veien en annen dag.

Uansett ble det altså en 10.plass. Dette er vår beste plassering i 1.divranking noen sinne. Jeg tror vi kunne vært i stand til å komme enda noen plasser høyere om vi hadde vært i en lettere innledningspulje, for i helgen spilte vi ganske bra. Vi er nå topp motiverte foran opprykksturneringen neste helg, hvor vi satser på å sikre opprykk til 1.divisjon!

Vegard Buset

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift