Ungt Blindheimlag mot Oslo Volley

Snittalder på 18 år mot serietoeren

Marte Buset med nummer 3 og Marie Hanken med nummer 1 sammen under NM U15 i mars. I helgen spilte begge fra start mot Oslo Volley.

Foto: Austrått IL Volleyball

Søndag tapte Blindeheim klart mot Oslo Volley. Settsifrene (10-25, 9-25 og 16-25) vitner om en stor nivåforskjell på de to lagene. Blindheim ble fullstendig overkjørt i de to første settene, men kjempet seg bedre med i tredjesettet. På tribunen fant vi hele 77 tilskuere som overvar en litt over en time lang kamp.

Blindheim manglet flere spillere i helgen, men dette ga muligheter for yngre spillere. 15-årige Marie Hanken spilte sin første kamp på elitenivå, da hun var midtspiller kampen gjennom. 14-årige Marte Buset spilte også hele kampen, som libero denne gangen. I tillegg var 17-åringene Birgitte Hjembo og Kaspara Halkjelsvik (som vanlig) i førsteoppstillingen. Duoen har gjort fremskritt etter at de valgte å forlate ToppVolleyNorge tidligere i høst, og viser tydelig at det er bra for dem å bli satset på. Halkjelsvik har etablert seg som en virkelig angrepstrussel på midten, og når ballen først kom frem til opplegger Hjembo i idealposisjon ble leggene klokt og jevnt fordelt utover. 

Rutinerte Gabrielle Hustadnes var nok en gang Blindheim's toppscorer på kanten, mens Halkjelsvik gjorde en god jobb i blokk både med blokkskrenser og tilbakeblokkeringer. Også Tonja Ystaas glimtet tidvis til, og utmerket seg spesielt med sine server. Den tidligere Nyborg-spilleren ble likevel, i likhet med resten av laget, litt for ustabil.

Spesielt i servemottak slet Blindheim, og det var Oslo's massive servepress som ble avgjørende for kamputfallet. 16 serveess og utallige fremprovoserte toer- og treermottak forteller at østlendingene var nådelåse fra servefeltet. Blindheim fikk rett og slett ikke ballen frem til opplegger ofte nok, og har defintivt noe å jobbe med før Stod er motstander 30.november.

Tabell

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift