Kjempkamp tross tap

Ny publikumsrekord og godt spill

Smashkvaliteten var bedre enn bildekvaliteten da Fredrik Mork hamret inn dette poenget

 

Søndag ble årets herrekamp på Sunnmøre spilt, da Blindheim tok i mot Randaberg. Hele 147 tilskuere hadde møtt frem i Hatlanehallen, og forbedret dermed tilskuertallet fra fjorårets cupkamp mot BK Tromsø.

Blindheim-laget viste også dramatisk forbedring fra fjoråret, da de ble slaktet av Tromsø. Selv om det heller ikke søndag var noen tvil om hvor seieren skulle havne, kom hjemmelaget adskillig nærmere.

I første sett endte det 17-25, etter at Blindheim holdt følge omtrent til den første tekniske time-outen. Settet ble preget av mange Randabeg-feil, og hele 11 av Blindheims poeng kom som følge av motstanderfeil. Spesielt innledningvis hadde Randaberg en ekstremt høy feilprosent på serv, noe Blindheim var klar over på forhånd. På grunn av de mange feilene fra motstanderen tok det litt tid for Blindheim å komme i gang i mottak og angrep, men da de først gjorde det mot slutten av settet ble det enda mer liv på tribunene.

Akkurat som i fjor var andresettet Blindheim's svakeste. 12-25 var litt for stygge sifre. Likevel tok laget flere poeng selv her enn i førstesettet. Resultatet ble altså så stygt i dette settet fordi eliteserietoeren sluttet å gjøre feil. Totalt sett gjorde Randaberg bare tre feil i løpet av settet, noe som må sies å være uvanlig lite.

I tredjesett åpnet Blindheim godt, og ledet 8-6 til den tekniske time-outen. I dette settet satt angrepene enda bedre for Blindheim, som til slutt tapte 18-25. Det var perioden mellom de to tekniske time-outene som ble avgjørende for nederlaget her, i resten av settet var det overraskende jevnt både poengmessig og spillemessig. I dette settet gjorde begge lag noe mindre feil, og det var gode prestasjoner som preget tredjesettet, det mest velspilte settet i kampen.

Libero Jon Magnus Moen spilte kanskje sitt livs kamp mot Randaberg, og trener Hallgeir Buset sier til Sunnmørsposten at Jon Magnus presterte «på elitenivå». Spesielt i servemottak var han imponerende. I angrep var det Fredrik Mork som var Blindheim's mestscorende spiller, med 9 poeng.

Akkurat som i fjor vil vi benytte denne kampen som en motivasjonsboost inn mot fortsettelsen av sesongen. Men ulikt fjoråret kan vi også si oss godt fornøyde med gjennomføringen av kampen. Sammenlignet med kampen mot Tromsø økte vi poengfangsten fra 27 til 47 (en økning på 74%), samtidig som vi tok langt flere poeng selv. Vi turte også slippe oss mer løs, og var mer respektløse og kontante i angrep når vi fikk sjansen. Servemottaket var uendelig mye bedre enn i fjor, og det var bedring å spore både i blokk og forsvar. Kort sagt var kampen et levende bevis på fremgangen de siste 12 månedene!

Vi ønsker å takke de 147 som møtte opp i Hatlanehallen for deres flotte støtte kampen igjennom! Dette er ny publikumsrekord for herrelaget, som i fjor hadde 130 tilskuere på tilsvarende kamp.

Vi ønsker også Randaberg lykke til videre i eliteserien og cupen, og minner om at laget som slo ut Blindheim i fjor til slutt ble norgesmestre...(Randaberg har trukket Koll borte i kvartfinalen, og er favoritter her)

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift