Blindheim på Norway Cup

Innledningen til Norway Cup i år var alt annet enn kjekk.

 

   Av Hogne Worren

-----------------------

 

Vi som mange andre lag fikk sjokkmeldingen om at Norge var truet av angrep fra terrorister og at disse var på vei til Oslo i den perioden vi skulle kose oss med fotball. Noen lag trakk seg, men etter å ha diskutert det hele fant vi ut at livet går videre og at vi må ikke la disse individene få skremme oss fra hverken det ene eller andre. Det ble likevel mange spørsmål, men litt etter litt så forsvant den uroen en hadde i seg og en hadde mer enn nok med å tenke på neste motstander. Når jentene og guttene bare var helt fantastiske både i spill og oppførsel så kunne man ikke la seg mørklegge med vonde tanker om hva som kan skje. Vi tok våre forhåndsregler og var vel ikke i Oslo sentrum for hele uken, så handelsstanden slo seg nok ikke på låret etter årets Norway Cup.

Slo seg på låret kunne vi som klubb gjøre etter at alle lag kom seg til sluttspill i A klassen. Både jenter og gutter gjorde en kjempejobb med å kvalifisere seg. På 12 kamper hadde vi hele 10 seiere, og 2 tap mot meget gode motstandere. Det ene laget vant Norway Cup i fjor og det andre var i finalen i fjor og blant de beste J16 lagene i Norge, ranket som nr.3!

Gutter 99 hadde med to relativt like lag og det ene laget møtte mesterne fra i fjor fra Romania, og selv om det ble et klart tap, var det spennende å møte så god motstand. Gutta kom fort på spor igjen og fikk seier over både Svelgen og Bømlo. Dermed var de klar for videre sluttspill.

Her møtte de russiske bjørner, og gutta fra Moskva var noen staute eksemplarer. Vi antar at gutta som stort sett har ett år igjen i sin pulje vil bite fra seg ved neste korsvei. Det ble fortjent tap 4-1 mot Cosmos og det ble Tusenfryd og andre ting for dem. Også lag 1 hadde en noe lettere vei til sluttspill og hadde solide seiere med 9-1,8-1 og 16-0 mot Haugerud fra Oslo. De kom seg da til sluttspill og ikke akkurat eksotisk å møte Ørskog og de viste at de var et tøft lag. Gutta tok ledelsen, men Ørskog var en hard nøtt og scoret noen riktig fine mål. Det ble tap 1-3.

Jenter 16 som består av mange 15 åringer gjorde en kjempeinnsats og vant klart sin første kamp mot Lambertseter 6-0. Jentene kom mer eller mindre direkte fra Dana Cup der de sammen med spillere fra Sykkylven og noen få jenter til kom seg helt til finalen.(artikkel kommer..) Neste kamp ble verre, og mot et av Norges beste lag måtte de strekke våpen. Ullensaker vant fortjent. Derfor ble neste kamp mot Aurdal viktig, og en kunne lett kontrollere inn til en klar 3-0 seier.

Sluttspillet skal en være heldig med trekning ETC, og neste motstander var Raufoss, som vant Norway Cup i fjor… Jentene vant etter heroisk innsats og målet kom i ekstraomgangene etter sudden death.

Dermed var man klar for 16 dels mot Guard. Guard har man mange fighter med lokalt, og så skulle det også bli i Oslo. Jevn kamp der vi tok ledelsen ved Kari Skovly. Lisa Verpeide som spiller sammen med jentene på MSIL/Blindheim ble den store helten med dobbeltsidig lyskestrekk,  så fikk hun scoret det avgjørende målet til vill jubel! Aldri har så mange isposer vært i sving og det tæret virkelig på siden så mange hadde smerter både her og der. Men det er noen virkelig tøffe jenter vi har som ikke klaget men stod på til siste slutt.

Lisa ble for øvrig kjendis også for å ha hjulpet Guard sin keeper. (se fotballmagasinet.no  / FaceBook).

Jenter16 var med det klar for kvartfinale, og det mot Ballerup Skovlunde. Disse er alltid i toppen i NC og andre turneringer og vi fikk vite det var mer som et kretslag. De var meget sterke og vant klart med 4-0 mot oss. Imidlertid var vi mer med i kampen enn resultatet skulle tilsi. Også et par dumme mål imot kunne vært unngått, men disse jentene gikk videre og tapte kun mot Lyn.

Vårt j14 lag vet vi kan virkelig spille god fotball. Siden de er kun 7 jenter så måtte det fylles på med noen fra 2001-gjengen og valget falt på trenerens og lederes jenter. Lette og klare seiere innledende med blant annet 8-1 og 4-1 mot Kongsberg og Fjellhammer. Førde ble også ekspedert ut før man kunne begynne veien i sluttspillet. J14 fikk som puljevinner walk over i første runde, og så møtte man lokal motstand igjen mot Hødd,og en spennende kamp hvor Hødd ikke kom seg til en enste avslutning. Seier 1-0.

Dermed var det klart for 16 dels kamp og den ble lett vunnet med 5-1 mot Kaupanger.

Syril har alltid gode 7 er lag og har spilt mange finaler opp igjennom årene og det gav flashback for mange. Selv vår gode 1994 årgang slet i sin tid mot disse.

Omtrent før kampen var startet så lå ballen i mål. Direkte skudd fra avspark. Vi fikk omsider summet oss og jobbet oss inn i kampen. Jentene  utlignet og trykket på selv om Syril var sterke defensivt. Det var vi også, men sammen med elendige baneforhold på Abildsø så gjorde vi en forsvarsfeil og de kunne sette det avgjørende målet. Vi jaget og jaget, men hadde ikke krefter til å bryte ned muren de satte opp. Syril tapte for øvrig  1-0 i semien mot Håkvik som vant 4-0 i finalen-

Jentene var svært lei seg, men de kan være stolte av god innsats og ikke minst gode holdninger. Vi var nær en stor pokal og semi, men den skal vi jobbe knallhardt for å ta neste år!

En stor opplevelse for spillere og lagledere er det å være med på verdens største fotballturnering med hele 33000 spillere. Det er også svært kjekt å se så mange foreldre som legger turen til Oslo og at de følger alle Blindheim sine lag så sant det ikke kolliderer.

 

Lag-2  Gutter 1999:

Mer jubel i pressen..:

 

J14 klar for sluttspill:

 

Gutter 1999 Lag-1:

 

Skader og tøffe tak for J16:

 

J16 jubel :-)

 

Gutter 1999 - kamp mot Ørskog:

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift