Junior-NM sandvolleyball

 

Bilde av norgesmestrene fra i fjor, Mork/Grongstad

 

De neste dagene arrangeres junior-NM i sandvolleyball i Kristiansand for klassene U15, U17, U19 og U21. Sju spillere fra Blindheim IL deltar, fire av dem i to klasser.

 

Først ut er U19,(født 1996 eller senere) som spilles fra fredag til søndag. Her deltar Jon Magnus Moen/Vegard Buset og Fredrik Mork/Jørgen Grongstad i gutteklassen, mens Jonas van Weert spiller sammen med Ivar Råheim fra Stavanger. Weert/Råheim regnes som en medaljefavoritt, etter å ha fått mye god kamptrening gjennom NorgesTouren for seniorer i år. Mork/Grongstad er født i 1998, og har følgelig lenge igjen i denne årsklassen. De kom likevel til kvartfinalen i NM U17 for to år siden, og ønsker nok å gjenskape denne prestasjonen. Jon Magnus Moen og jeg vil også være godt fornøyde om vi når en kvartfinale, ettersom vi aldri tidligere har deltatt i en nasjonal turnering.

 

I jente 19 stiller Kaspara Halkjelsvik fra Blindheim sammen med Hilde Sandnes, en medelev ved ToppVolleyNorge. Halkjelsvik ble nordisk mester med U17-landslaget innendørs i fjor høst, men har litt mindre erfaring fra sanden. Den siste spilleren fra Blindheim som stiller i denne klassen er Tora Meisingset, som spiller sammen med Karoline Nore fra Førde. Jeg har dårlig oversikt over nivået i jenteklassen, og vet derfor ikke om desse lagene har sjanser på medaljer eller ikke.

 

Mandag til onsdag spilles så U17 og U21. Mork/Grongstad stiller i år i U17 som tittelforsvarere, og er i mine øyne ett av tre lag som må regnes som favoritter. Weert/Råheim og Nore/Meisingset stiller også i U21, men her må man anta at de stiller mer for erfaringens skyld enn for medaljeambisjonene.

 

Det er med andre ord store sjanser for en medalje til Blindheim IL i år. Mork/Grongstad i U17 og Weert/Råheim i U19 er altså våre to «medaljehåp», og vi ser frem til å følge dem gjennom mesterskapene!

 

(For KFUM Volda stiller Sverre Flåskjer, sammen med Carl Eirik Westtorp (Asker) i U19 og Petter Thue (Førde) i U21. Westtorp/Flåskjer er nok blant favorittene i U19)

Skrevet av Vegard Buset

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift