Magne Elde ansatt i fotballgruppen i Blindheim IL

 

Hvem er Magne Elde?

Magne Elde fra Bremanger har mange års erfaring fra arbeid innen fotballen og er blant annet tidligere trener for FK Fortuna i Ålesund.  Videre har han nettopp avsluttet UEFA A-lisens trenerkurs, så at dette er en stor kapasitet innen fotballen er det ingen tvil om.

Og nå er Elde ansatt i Blindheim Fotball?

Det stemmer, han er ansatt i 100 % stilling i et engasjement ut 2015, med oppstart 1 mars.  Hvis forutsetningene ligger til rette for det håper vi å forlenge engasjementet.

Hva skal Elde arbeide med i Blindheim?

Han er først og fremst ansatt for å planlegge, igangsette og drive fotballfritidsordning (FFO) som vi planlegger å starte opp fra høsten av.  Han vil også arbeide administrativt inn mot kvalitetsklubbarbeidet, bidra inn mot våre større arrangement som TAFJORD Cup og selvfølgelig også bidra på treningsfeltet og inn mot sportslig.

Så han skal ikke trene A-laget?

Nei, der har vi allerede en fantastisk bra trener i Preben Torvanger.  Magne skal arbeide inn mot breddeklubben, primært i ungdomsfotballen og i utviklingslagene, men vi håper at alle skal få en «bit» av ham.  Konkret hvem og hvordan blir det sportslig utvalg i fotballen som vil legge føring for.

Men vi har allerede Rune Johan ansatt i fotballen, er det virkelig bruk for en heltidsansatt til?

Rune Johan legger ned ekstremt mange timer for klubben og gjør en flott jobb, men det er tvingende nødvendig med mer fast arbeidskraft hvis vi skal kunne utvikle oss som klubb.

De siste årene har klubben bygget anlegg for rundt 18 millioner kroner. Blindheim fotball teller nå 560 aktive og tillitsvalgte og disse skal organiseres i daglig treninger, kamper og arrangementer. Vi ønsker å etablere en fotballfritidsordning, og på sikt også få bygget en hall. Fotballen alene er som en middels stor bedrift og vi er underlagt de samme krav, lover og regler som andre bedrifter.

Det sier det seg selv at dette er krevende arbeide å legge kun på frivillige hender.  Arrangementene våre vokser og anlegget vårt vokser. Om vi skal klare å vedlikeholde det vi har av anlegg og samtidig bygge klubb trenger vi flere hender å fordele arbeidet på.

Men har vi råd til dette?  Har ikke fotballgruppen en skrantende økonomi?

Tallene så langt for 2014 viser et veldig bra økonomisk resultat for fotballgruppen, så det kan se ut som om vi har begynt å høste litt resultater fra omleggingen de siste årene.  Men i hovedsak er finanseringen av denne nye stillingen ikke tenkt å tas over drift.  Vi har mottatt relativt store beløp fra sponsorer direkte knyttet til denne ansettelsen.  I tillegg vil oppstart av fotballfritidsordning generere inntekter når denne er i gang.  Til slutt har vi søknader om støtte som vi håper skal dekke siste biten av finanseringen.  Om det siste ikke slår til, så har vi mulighet til å dekke inn resten ved å disponere litt av overskuddet fra 2014 inn mot denne stillingen.  Det blir i så fall utgifter til inntekts ervervelse.  Når fotballfritidsordningen er opp å går tror vi at dette vil kunne dekke alle utgifter forbundet med en stilling nummer 2 i fotballen, og også kaste videre av seg slik at vi kan få et grunnlag inn mot nye investeringer, som for eksempel fotballhall.

Så dette skal ikke gå utover f.eks. reparasjon av kunstgressbane 2 og bygging av nye innbytterbenker?

Nei, vi planlegger å få reparert KGB2 i sommer og nye innbytterbenker på KGB1 skal vi også få til.  Vi vil heller ikke øke aktivavgiften som følge av denne ansettelsen.

Så her er det bare å glede seg?

Ja, det mener vi.  Vi er sikre på at dette blir veldig bra og at dette er et godt og riktig steg i forhold til utviklingen av Blindheim Fotball.  Vi tror vi har gjort et aldri så lite «scoop».

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift