UNGT BLINDHEIMSLAG STARTET MED TAP MOT STRANDA.

Tekst og foto: Hogne Worren

Det ble en våt og kald start på sesongen for det unge BIL laget som har opptil 8 spillere rundt 15-16 år i stallen!

Stranda startet kampen 3 minutter før kunne det virke som siden forsvaret var veldig passiv på en dødballsituasjon der det stod 3 stykk i kø for Stranda som hadde en enkel jobb med å finne nettmaskene.

Etter det tok BIL over i banespillet uten å skape noe som helst. Først etter 36 minutter kom det til innlegg fra Ole Martin Henriksen som fant Ulrik Myklebust Ferstad foran mål, men skuddet ble godt reddet av Strandas utenlandske keeper.

Så sekunder før pause scorer Stranda sitt andre mål, og på særdeles ugunstige tidspunkt. Keeper gjør jobben sin og roper, men forsvaret stoler ikke på dette og forsøker å rydde unna, med det resultat at ballen går ut i feltet og Stranda spilleren har en lett jobb med å lobbe ballen over keeper som er utspilt. Begge målene kunne vært unngått.

Det var det eneste som skjedde i en kjedelig første omgang. Stranda har kontroll, mens BIL hadde ballen uten å utrette noe som helst. God kjemping, men også noe oppkavet og preget av seriestart nerver? Ballen ble ofte bare klinket rundt uten noe spesiell mål og mening. Det bedret seg heldigvis.

Andre omgang ble langt bedre og det ble skapt langt mer. Det var et klokt innbytte å få inn rutine og pondus med Henning Hareide på topp. Han er ikke lett å skubbe seg på og klarer å holde på ballen og la ung gutta løpe på kantene.

Men startet det like ille som i første omgang så scoret Stranda på en av sin eneste sjanse i andre omgang og også etter kun 3 minutter.

Likevel; gutta falt ikke sammen og hevet seg kraftig utover i omgangen. De kom seg til flere store sjanser og Ulrik hadde en lobbskudd som falt ned på tverrliggeren.

Målet kom tett før dette og etter innlegg fra kant så får kaptein Jan Erik Hellevik skutt på mål og der får Henning Hareide pirket ballen over mål.

Unge Sebastian kunne lett fått en god assist med et godt innlegg, men Henriksen kunne godt valgt venstra så hadde den funnet nettmaskene.

Stranda hang i tauene i denne perioden og det kan virke som at BIL gutta hadde mer å gi og det kunne fort kommet et mål eller to. Dette gir håp siden Stranda har vært suverene i treningskampene og vunnet alle og det klart.

Viktig at man får inn litt rutine på topp og at man da får unggutta til å tørre mer. Det er vanlig å feile Ikke bruk energi på at man har mislykkes. Krum nakken og gå på nytt!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift