Nest best i landet

Sølvgutter fra Blindheim

Sølvguttene fra venstre: Kaptein Jørgen Grongstad, Andreas Eik, Markus Valbø, Fredrik Mork, Bjørn Duwe, Albert Støylen og Severin Juliebø

I helgen tok Blindheim GU17 et overraskende og gledelig sølv under NM i Bodø. Dette var første gang på noen år at Blindheim tok medalje på guttesiden, og med tre matchballer i finalen var en også svært nærme ved å slå gullvinner og storfavoritt Askim.


Resultatene fra NM-kampene til Blindheim

 

 

Trener Per Ivar Godø forteller om NM i Bodø:

Når vi reiste til NM med gutta var det ikke noen som trodde på finale, ingen turte å si det hvert fall. Vi hadde et mål om 1/4 finale og et lite håp om semifinale. 

Laget har spilt en turnering i lag før NM og med 3 nye spillere, en av de libero, og ingen av de har spilt system med en legger. Da blir det noe roping om hvor de skal stå på banen i mottak, forsvar og hvem de skal følge i blokk osv. Ropene fortsatte i NM og gutta unngikk at det ble oppstillingsfeil i noen av kampene.

Albert som minste og yngste mann i troppen gjorde sin jobb og tok stort sett alt som han skulle ta og med hjelp, mest fra Severin, i mottak klarte ikke motstanderne å presse han ut av spillet selv om de til tider gjorde store forsøk på det. I forsvar gjorde han det også godt. BRA SPILT ALBERT!


Libero og minstemann på laget, Albert Støylen, klarte seg bra i NM. Foto: Jøran Johansen, Bodø Volley.

 

Andreas kom inn i laget etter RM der vi kvalifiserte oss til NM og hadde ikke spilt volleyball noe annet enn på skolen. Han har kommet inn og gjort en god jobb som midtspiller og satte blokker langt over det man kan forvente etter å ha spilt så lite volleyball. Min forventning før NM var at det var en posisjon som ville bli brukt mot oss men den svarte han på med å vise seg frem som han ikke var fersk i gamet. BRA SPILT ANDREAS!


Til tross for en uvanlig blokkteknikk på dette bildet, spilte debutant Andreas Eik en god blokkamp i finalen. Foto: Jøran Johansen, Bodø Volley.


Markus som spilte volleyball noen år frem til han var 13 har også hjulpet oss gjennom NM og RM med god blokking. I NM hevet han seg i forsvar. Jeg vet ikke om det var at han ikke spilte forsvar i den første kampen, men når han kom inn i forsvar etter det plukket han mer enn jeg forventet og han "overasket" meg i forsvar. Han blokket godt i RM og fortsatte med god blokking i NM. BRA SPILT MARKUS!


Markus Valbø hadde mye imponerende forsvarsspill i NM. Foto: Jøran Johansen, Bodø Volley.


Når vi kommer til de som jeg hadde størst forventning til så må det sies at de fikk beskjed om at det er de som må ta ansvar ute på banen. Det gjorde de på banen og sosialt utenfor banen også på en forbilledlig måte.

Bjørn skremte vettet av motstanderne på nettoppvarmingene med noen smasher som dundret i gulvet. På banen er Bjørn en person som aldri klager og alltid yter. Selv med de forventningene jeg hadde før NM har han imponert med angrepsspill, blokk, og forsvar som han ikke er vant med å spille. Forsvar er mye vilje og vilje har Bjørn så det holder. Bjørn kom også på all star laget der alle lagene stemmer på hvem de mener fortjener det. GRATULERER OG BRA SPILT BJØRN!

Bjørn Duwe flyr høyt i finalen. Foto: Frode Andersen, Gneist IL

Severin er sikkerheten i mottak og dekket store deler av banen i servemottak. Når motstanderen prøvde å serve ut Albert dekket Severin han opp sånn at det aldri var noen som fikk satt Albert ut av spill psykisk. I angrep var han også god sanket mye poeng på smasher forbi blokk, blokk-ut og var i lag med Jørgen og Fredrik de som var desidert mest bort i ballen. De andre lagene la også merke til spillet hans og Severin kom også med på all star laget i NM. GRATULERER OG BRA SPILT SEVERIN!

Svært få, om noen, slo bedre tremetere enn Severin Juliebø i NM U17. Foto: Jøran Johansen, Bodø Volley.

Fredrik har et toppnivå som er meget høyt og i 1/4 finalen var det han som vekket oss til seier der vi kvalifiserte
oss til semifinale. Han var da over alt og ustoppelig i angrep. Han har som nevnt vert en av de som har vert mest bort i ballen i mottak og i angrep med smasher som motstander ikke likte noe særlig godt. Jeg skulle likt å sett på stemmesedlene hvor nært du var å komme på all star laget og er glad du var på vårt. BRA SPILT FREDRIK!


Fredrik Mork var kvartfinalens store spiller, og hadde et godt mesterskap. Foto: Frode Andersen, Gneist IL


Jørgen har jobbet og jobbet i NM og som legger har han gjort en meget bra turnering. Han har ikke bare fått gode servemottak, selv om det generelt var bra, og etter forsvarsredninger har han kommet med gode opplegg fra alle posisjoner på banen. Selv om vi var ganske forutsigbar når det gjelder angrepspunkt hadde motstanderne problemer med å lese hvor Jørgen la. Som forsvarsspiller er han også god og når han fikk ballen i forsvar gikk den noen ganger i gulvet da alle er vant med 

at Jørgen dukker opp og legger uansett hvor ballen kommer. Når gratisballene kom på han la han derfor på første. Jørgen er som opplegger den som er mest på ball og som styrer spillet, og vi hadde nok ikke kommet så langt om det ikke var gjort på en så god måte. Jeg har samme følelsen her at det ikke kan være mange stemmer som mangler på deg heller når det gjelder all star laget. BRA SPILT JØRGEN!

Hjernen i laget, opplegger Jørgen Grongstad, hadde en svært god finalekamp. Foto: Jøran Johansen, Bodø Volley.


Så har vi Nils og Birgitte. 
Vi hadde sikkert ikke kommet frem dit vi skulle uten Nils som ordner alt så vi andre ikke trenger å tenke på en ting. Selv på tur hjem ble han med helt til vi var sendt gjennom sikkerhetskontrollen. Det var som å passe på en flokk høns til tider vil jeg tro, oss voksne/store inkludert. Birgitte er den rolige og ikke viser stress verken under kamp eller før kamp. Hun passer på at gutta kommer seg ut i frisk luft før kamper og er den rolige av oss på benken. Hun og Nils passer på at gutta ikke går for lenge uten mat og drikke. Takker for støtte på benken til dere begge to, det hadde ikke vert det samme uten dere!!!

Jeg hadde gjerne tatt en tur til med dere til NM og håper vi får muligheten til det flere år. DERE ER EN SUPER GJENG!!!
Dere hadde blant de beste om ikke det beste toppnivået i NM, og dere har mer å gå på:-)

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift