Blindheim videre i cupen

Slo KFUM Volda i avgjørende kamp

Blindheim vant helgens cupturnering på Fræna, og sikret seg med det plass i åttendedelsfinalen i cupen. Averøy, Frode, Molde og Volda ble alle slått 2-0, og det var bare Volda som sørget for en spennende kamp. Likevel var det kjekt å se så mange lag delta, og det er tydelig at nivået i 2.divisjon vil bli høyere enn det har vært de siste par sesongene. Spesielt Volda viste mye bra, men det er også gledelig å se hvilke fremskritt de unge Molde-spillerne har gjort i løpet av det siste året. For de nye lagene, Frode og Averøy, ble det kanskje et litt brutalt møte med toppnivået i andredivisjon, men jeg tror begge de to lagene har mye potensiale og vil komme sterkere senere i sesongen. Spesielt Frode innesitter mye rutine, og vil nok varte opp med finspill utover i sesongen.

Uansett, Blindheim spilte seg altså frem til finale, hvor motstander var KFUM Volda:

Det var Blindheim som starta finala best, og fekk ei 8-3 leiing etter godt blokkspel. Resten av settet var jamnspelt, før god serving frå John Sverre Aarseth brakte Volda inn i kampen igjen. Men mot slutten av settet gjorde voldingane litt for mange feil, og Blindheim vann 25-20. I andresettet leia Volda 12-11 då Blindheim tok time-out. Derfra og ut såg ikkje Blindheim seg tilbake, og anført av kantspelarane Lars Martin Sandanger og Alexander Hellton Hovlid sikra dei seg til slutt ein nokså komfortabel 25-18-siger. Dermed vann Blindheim finala 2-0, og sikra seg cupavansement.

Om ein skal peike ut nokre grunnar til at Blindheim vann, var det at dei generelt gjorde færre feil, samt at samspelet satt noko betre for Blindheim enn for Volda. Midtspelar Johan Sæter og den nyleg juniorlandslagsuttatte Fredrik Mork sytte for eit godt blokkspel, som plukka jamnt og trutt med poeng for BIL. Blindheim hadde fleire gode angrepsalternativ, og klarte å gjennomføre ein god kamp i alle spelfasar.

I helgen gjorde Alexander Hellton Hovlid comeback etter to år utanfor volleyballsporten, og hans rutine, slagkraft og vinnervilje kom godt med. Blokka til Johan Sæter og Fredrik Mork er nevnt, og Lars Martin Sandanger var som vanlig solid i angrep. Unge Bjørn Duwe har bokstavelig talt store sko å fylle som erstatter for Jonas van Weert, men spesielt i angrep imponerte Bjørn i helga. Libero Jon Magnus Moen styrte servemottak/forsvar på en god måte, og det ble gjort få mottak/forsvarsfeil. Jørgen Grongstad, som har vært i god form de siste ukene, viste mental styrke ved å bli byttet inn på matchballen mot Volda, og serve ess. Midtspiller Kasper Vada gjorde som vanlig en solid jobb spesielt i blokkfasen i de innledende kampene, men spilte ikke finalen ettersom Bjørn og Johan begge fungerte svært godt den kampen. Den eneste som nå ikke er nevnt, er meg selv, og som opplegger og kaptein vil jeg si at det også fungerte ganske godt fra leggerplass i finalen. Leggene ble jevnt og effektivt fordelt utover, selv om det alltid kan gjøres enda bedre.

Neste runde i cupen spelast i starten av november, og då skal Blindheim møte anten eit eliteserielag (87,5% sjanse) eller eit 1.divisjonslag (12,5% sjanse). Trekninga finn stad i slutten av oktober. Uansett vil Blindheim satse på å bite godt frå seg, og å kome nærare enn dei gjorde mot BK Tromsø i tilsvarande kamp i fjor.

 

Vegard Buset

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift