Ålesund vgs med NM-bronse

«Vi tapte den moralske finalen», sier Jørgen Grongstad

Under norgesmesterskapet for videregående skoler i helga vant Ålesund VGS bronsemedalje i mixklassen, med fem Blindheimspillere på laget.

I de to innledende kampene vant Ålesund svært klart mot både Olav Duun vgs og Firda vgs. - Vi var aldri truet innledningsvis, og møtte ikke på noen problemer før kvartfinalen, sier Johan Sæter. I kvartfinalen het motstanderen Framnes vgs, og de bød på overraskende god motstand. En tett og jevn kamp endte med seier 27-25, 26-24 til Ålesund. - Det var ingen god kamp av oss, og vi gjorde for mange småfeil, forteller Sæter. Til tross for de mange feilene vant laget altså likevel kampen, og sikret seg plass i semifinalen.

-Men vi var fortsatt ikke fornøyd, for målet vårt var å spille finale, sier lagkaptein Jørgen Grongstad. For å nå det målet måtte Fusa vgs slåes i semifinalen, men det skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke. Et jevnt førstesett endte med at favorittene Fusa vant 25-22. Dermed var det kniven mot strupen før andresettet, men her stemte omtrent alt for Ålesund, som vant med hele 25-11. «Tredjesettet startet rotete, og vi fikk ikke orden på mottakene våre. Plutselig lå vi under med 0-4, og da var løpet i grunn kjørt. Til slutt tapte vi hele 7-15, og dermed brast finaledrømmen», forteller lagkapteinen videre.

At Fusa var det beste laget i turneringen er det lite tvil om, ettersom de knuste Haugesund i finalen. For Ålesund ble fokus nå rettet inn mot bronsefinalen mot Nordfjord folkehøyskole. Spillerne omtaler seieren i bronsefinalen som kontrollert. «Det var finalen som ble spilt på lørdag. Jeg mener vi og Fusa var de klart beste lagene, men et uheldig kampoppsett førte til at vi møttes for tidlig», konstaterer Jørgen Grongstad. Han sier videre at han egentlig ikke er fornøyd med bronse, men at spillet gjennom turneringen likevel var bra. «Vi hadde håpet å få spille finale på hjemmebane, men det ble altså ikke sånn. Vi takker likevel Blindheim Volleyball for et flott arrangement», avslutter Grongstad, som fra før har NM-gull i sandvolleyball og NM-sølv med regionlaget innendørs i medaljesamlingen sin.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift