Oppsummering NM U19 i volleyball


Førde ble for sterke for KFUM Volda i kvartfinalen. Her er det Knut Bae som slår i Førde-blokka.

 

Midt på treet for Volda og Blindheim

Lagbilde Blindheim G19 (Foto: Arne Styve, Blindheim IL)

 

NM U19 endte med 8.og 9.plass av 16 kvalifiserte lag for de to lokale lagene.

Blindheim startet gruppespillet med to komfortable seire mot Askim og KFUM Stavanger, før de gikk på et braktap mot Rossvoll. Rossvoll-kampen viste at nivåforskjellen på U18 og U19 er høy.

 

Volda på sin side havnet i dødens gruppe, hvor de gjorde en god figur, men tapte mot både Austrått  og Koll. Dermed hadde de kniven mot strupen før den avgjørende kampen mot Jølster, som Volda til slutt vant 16-14 i et nervepirrende tie-break.

 

Dermed var det duket for lokaloppgjør i åttendedelsfinalen mellom Volda og Blindheim. Volda tok første sett 25-19, mens resten av kampen var uhyre jevn. Blindheim vant 27-25 i andresettet, før Volda var sterkest og vant 15-13 i tie-break-settet.

 

Med dette gikk Volda til kvartfinale hvor de møtte Førde. Det ble som forventet et tungt og brutalt tap, men Volda har ingen grunn til å skamme seg over egen innsats, og spesielt i andresettet viste de mye god volleyball.

 

Volda fulgte så opp med å tape både mot Austrått og Dristug, og endte på 8.plass i mesterskapet. Blindheim vant begge sine plasseringskamper mot KFUM Haugesund og Asker, og endte som nummer 9. To greie plasseringer for lagene, ettersom ingen av dem har spillere født i 1995. Også imponernde av Volda, som spilte med tilnærmet samme lag som tok bronse i U17-NM.

 

Norgesmestere i år ble Førde, som slo Rossvoll 17-15 i sistesettet i en thriller av en finale.

 

Uansett har årets aldersbestemte NM vist at guttevolleyballen i Møre og Romsdal er på høyt nasjonalt nivå. Bronse til Molde og 4.plass til Volda i U15, bronse til Volda og 7.plass til Blindheim i U17, og nå altså også 8.plass og 9.plass i U19, i tillegg til sølvmedaljer til regionlaget U16!

 


God stemning mellom Rossvoll-lagleder Samson Håland og Hallgeir Buset fra Blindheim IL før kampen lagene imellom. Rossvoll tok til slutt sølv.

(Foto: Morten Asphaug, Sotra VBK)

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift