1/8delsfinaler i cupen

Informasjon om alle cupkampene - og jeg tipper alle

I helgen spilles altså 1/8delsfinalene i cupen. Elitedamene til Blindheim er store favoritter borte mot 2.divisjonslaget Fræna lørdag klokka 12. Blindheimsguttene i 2.divisjon er derimot minst like store underdogs mot storlaget Randaberg i Hatlanehallen søndag klokka 17. Husk kampen, som er årets volleyballhøydepunkt i Møre og Romsdal! Husk også at alle betalende tilskuere er med i trekningen av en iPad mini. Men det spilles også andre kamper enn Blindheimkamper i helgen, og jeg har forsøkt å tippe de øvrige 1/8delsfinalene som skal spilles i helgen.

 

MENN

Spirit Lørenskog – Nyborg

Spirit er et rimelig sterkt 1.divisjonslag, men her hadde de uflaks med trekningen.Nyborg er for tiden norges beste lag. De er profesjonelle nok til å gjennomføre kampen skikkelig .Klar borteseier.

Uis – Førde

Vanskeligere kamp å spå. Uis er et topplag i førstedivisjon, mens Førde i år hører hjemme på nedre halvdel av eliteserietabellen. Jeg tror likevel enkeltspillerne til Førde blir avgjørende. Går for borteseier her også, men ser ikke bort fra en liten cupbombe.

Dristug – NTNUI

Åpen kamp. Dristug ble nummer 2 i første rankingturnering i 1.divisjon, og har fire spillere på førsteoppstillingen til ToppVolleyNorge (blant annet Jonas van Weert). Med et slikt lag bør de ha potensiale til å slå NTNUI, som har innledet eliteserien med to seire og to tap. Fornuften sier en ørliten fordel NTNUI, men cupsentimentalitet får meg til å tippe for hjemmelaget. Se opp for en cupbombe i Åmlihallen på lørdag!

 

DAMER

Tønsberg – Stod

Tønsberg (tidligere Flint) har gjort en god jobb med egenrekruttering de siste årene. I år kommer det likevel til å si stopp i åttendedelsfinalen i cupen. Ingen norske lag er i nærheten av Stod. Trønderlaget med det internasjonale stjernegalleriet et klar for finalespillet i nordisk cup, og topper eliteserietabellen. Borte.

NTNUI – Førde

En åpen kamp, vil jeg tro. NTNUI gjorde en god første rankingturnering i førstedivisjon, og imponerte med en utenlandsk spiller i spissen. Førde knuste Blindheim borte tidligere i år, etter en oppvisning av Martine Viken. Hun blir garantert viktig for Førde også her. Førdelaget er likevel ganske ungt, så jeg drister meg til å tippe hjemmeseier her.

KFUM Stavanger – Sortland

To lag som har preget norsk jentevolleyball på juniorsiden de siste årene. Men det er Sortland som har det mest rutinerte mannskapet, så jeg regner med de vinner. Forvent likevel en god og velspilt kamp!

BSI – Koll

Desse lagene kjenner jeg ikke til i det hele tatt. Tipper dermed for elitelaget. Koll vinner.

KSK – Randaberg

KSK satser ungt i 1.divisjon i år. Litt for ungt til å hevde seg mot Randaberg. Her vinner rogalandsklubben, som dermed får to lag i kvartfinalene om ikke Blindheimsguttene klarer å sørge for en virkelig cupskrell!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift