NM-gull med hjertet - og tre Blindheimsjenter - på banen



Årets store høydepunkt i volleyballsammenheng i Norge er cupfinalen, som arrangeres i Domus Atlethica i Oslo i januar hvert år. Allerede flere måneder i forkant startet lagene på de øverste nivåene i Norge kampen om de to finaleplassene, og mange spennende kamper resulterte til slutt i at kampen om den jeve kongepokalen skulle stå mellom Stod Volley og Oslo Volley.

De aller fleste, eller kanskje alle, hadde Stod Volley som soleklar favoritt til å dra i land seieren. Deres spillerstall består stort sett bare av utenlandske spillere som er kommet til Norge av en eneste grunn - å vinne volleyballkamper. De trener to ganger om dagen og er fritatt fra forpliktelser som jobb og studier utenom. De har dessuten gjort det stort i Europa og spiller denne uken om en plass i kvartfinalen i CEV Challenger Cup. Oslo på sin side, består av spillere som driver med volleyball på hobbybasis, trener volleyball tre-fire ganger i uken og har en normal hverdag med jobb og skole utenom.

Lett match for Stod tenker kanskje du? Men nei! Oslo ville det annerledes. Oslo Volley, med hele tre tidligere Blindheimsjenter på laget, har brukt hele sesongen til å forberede seg til denne ene viktige kampen. Ingvild Sørdal, Trine Melsether og Elise Sandanger er en del av et lag som har trent og spilt sammen over en lengre periode, og sammen med resten av jentene og et topp fungerende trenerteam hadde de forberedt en taktikk for å få stoppet superspillerne fra Stod. Første sett gikk oppskriftsmessig til Stod Volley. Enkelt. Men så skjedde det noe. Oslo begynte å yppe med Stod, og de klarte ikke svare. Først ett sett, så ett til, og plutselig så var Oslo Volley norgesmester 2015.

"Vi har helt siden juniortiden, både i Blindheim IL og andre steder, lært at lagmoral og spillerglede går foran alt annet i volleyball. Dette er noe vi har tatt med oss gjennom livet, og samme med hardt arbeid var det akkurat dette som ble utslagsgivende under lørdagens finale. Stod spiller for å bli best mulig, vi spiller for å ha det gøy og se hvor langt vi kan nå. Vi spiller med hjertet på banen. Hjerte for sporten og hjerte for hverandre. Og da kommer resten av seg selv! Denne gangen belønnet med et NM-gull og en kongepokal. En fantastisk følelse, og noe vi unner alle å få oppleve"

De tre jentene har bare gode minner fra tiden i Blindheim, både på junior- og elitenivå, og mener klubben og miljøet har alt som trengs for å lykkes både i topp og bredde. De har også noen råd til de unge, lovende i Blindheim IL:

"Begynn tidlig, og vær disiplinert i balansen mellom trening, fritid, skole og jobb. Sett pris på laget og støtteapparatet rundt, gjør hverandre gode og ha det gøy! Da når du akkurat så langt du vil - særlig i en klubb som Blindheim! Og velkommen til Oslo Volley når det måtte passe seg. Vi er klar for flere cupgull  ;-)"

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift