Ny sportslig leder i BIL fotball

Blindheims nye sportslige leder innen fotballen er på plass!

Forfatter: Hogne Worren.

Blindheim har tatt organisatoriske grep innen fotballen de siste årene, og det er blant annet ansatt sportsjef på heltid. Klubben er også langt mer strukturert enn tidligere, men det er alltid en kontinuerlig prosess for å tilpasse den til å stadig  bli bedre.

Klubben har nå strukturert det hele med å ha ansvarlige underlagt sportslig leder, da innen gutt, jenter og de yngres avdeling.

Til å lede det hele er vi så heldige å ha fått Oddbjørn Solheim.

Oddbjørn Solheim har flyttet tilbake til hjemlige trakter etter å ha levd store deler av sitt liv ved Konnerud og Drammen. Han er opprinnelig Hødd-gutt og har spilt mange kamper i den blå drakta opptil senior nivå. Han spilte så 3-5 divisjon tidligere i Drammensregionen. Oddbjørn har vart ansatt i Buskerud Fotballkrets, både som spillerutvikler, kretslagsansvarlig og instruktør. Han er også utdannet trener II og instruktør. De senere år har han trent aldersbestemte lag og fulgt sine egne sønner fra de var 6 år og frem til seniornivå. Sønnen Willem er nå hos A laget til Strømsgodset og på prøvespill hos Hødd i disse dager.

 

 

Hvordan ser du på BIL som klubb og hva er ditt mål som sportslig leder?

«En klubb med alle forutsetninger for å bli et naturlig sentrum på Blindheim. En fantastisk anleggssituasjon og et flott klubbhus som kan skape et naturlig samlingssted for bydelsbarn og ungdom, mener Oddbjørn»

 

Målet mitt som sportslig leder er å skape god aktivitet for flest mulig, lengst mulig, men også tilrettelegge for at de som ønsker det også skal bli best mulig. Breddeaspektet må være tydelig i klubben, samtidig som det ikke må gå på bekostning av de som har ekstra forutsetninger for å bli gode. Vi skal være stolte hvis vi klarer å levere spillere til Fortuna og Aafk når de er 15 år.

 

Blindheim fotball må også ønske å beholde flest mulig egenproduserte spillere på seniorlag, både på menn og kvinnesiden.

 

 

Hvilke kvaliteter ser du BIL har som klubb?

Et fantastisk engasjement fra frivillige, samt en meget god anleggssituasjon.

 

Etter ett år og sett fra utsiden er det noen fortrinn vi har som andre klubber ikke har og hva er vi flinke på og hva er vi mindre flinke til?

Blindheim fotball har et godt befolkningsgrunnlag som naturlig er knyttet til idrettslaget. I tillegg er både anleggssituasjonen og frivilligheten veldig stor. I tillegg er det et meget stort fortrinn å ha en sportsjef ansatt på heltid.

 

Bil fotball har kanskje ikke vært flink nok til å jobbe målrettet på tvers av lag, årganger og kjønn, og at klubben kanskje ikke i stor nok grad har klart å ha et tett nok sportslig preg på den sportslige utviklingen.

Dette er ting som Oddbjørn og mange andre kommer til å ta tak i og lede BIL skuta i fremtiden.

Eller for å sitere han:»DET SKAL VÆRE EN HVIT TRÅD IGJENNOM HELE SYSTEMET»

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift